Tuesday, May 29, 2012

:: dah boleh pakai kasut ::

assalamualaikum..

=)

semalam..
time Hadif nak tido..

tengah landing atas katil sambil breastfeed budak Hadif..
selalunya.. 

10 minit dah ntah ke mana dah budak tu..
tapi semalam, lepas breastfeed.. muka tersengih-sengih lagi..
emm, budak nie nak tido lewat ka?
tengok jam baru pukul 8.30pm..
=p
well, Hadif kan tido awal..
ok, 8.30pm dah.. xmau tido Hadif?

tengah dok golek-golek ngan budak Hadif..
terpandang ke almari..
tengok kasut yang aku buat dulu..
- kat sini -

tiba-tiba terasa gatal nak pakaikan untuk budak nie..
tengok-tengok dah muat..
hahaha~
dasar budak kaki lebar macam dedy..
=p

terus keluar bilik tunjuk kat nenek..
haaaa..
Hadif dah boleh pakai kasut..
yeay!!

pastu segar bugar terus..
dok maen dengan kasut die..
 
 



tiba-tiba rasa nak buat lagi untuk Hadif..

=D


maen-maen setengah jam..

pukul 9pm ajak tido..
 
tido sekali dengan kasut..


bangun pagi ini..
 dua-dua belah hilang ntah-ke-mana..

tido buassss ini budak!!!

Sunday, May 27, 2012

:: anak dah ok, umi dia tak ok ::

assalamualaikum..

perghh..

minggu yang penuh dugaan..

abis je budak Hadif kena campak..

umi dia plak terkena gastrik teruk punyer..

perghh..
dah lame aku tak kena gastrik nie..

paling last rasanya time nak bersalin dulu..
tapi tak seteruk nie..
 

yang nie sampai lemah longlai..
tersadai atas katil tak boleh buat ape..

kesian kat budak hadif weekend lepas..
tak dapat perhatian umi..

but at least.... dedy spent more time for Hadif..
=)

nasib baek ade 2 doktor kat rumah MIL..
tak payah aku kena angkut pergi klinik..
=D
free of charge plak tue servis..
hehe..
tq akak ipar + abang ipar..

get well soon..


* hampir 2kg kehilangan berat badan..aisyy, sikit lagi kembali ke berat asal..emmm..tapi xmau la dengan cara begini..penat sihh*


Tuesday, May 22, 2012

:: campak ::

assalamualaikum..

now i know y budak Hadif got his fever last weekend..


because he get " campak "

LOL

emmmm...

what to do?

huhuhu~

Monday, May 21, 2012

:: ke mana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasinya ::

assalamualaikum..

kelate menang!!

tetibe je..

spending my weekend + extra cuti ahadnya..
mengembleng tenaga bersama mak + Hadif-yang-demam-sebab-dedy-tak-bawak-pegi-tengok-bola-di-bukit jalil..
=p

maka terjadilah hasil kerja kami..


 pencil case by my mak..

 mak guna riben aje..
sekali aku tengok..
cepat giler mak aku buat..
xsampai sejam siap satu..


 hasil aku..
berbulan-bulan baru siap..
hahaha~

so..
ke mana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasinya..

* walaupun aku tak seterer mak bab menjahit2x-seni-kretip-ni, tapi, ade sket2x pun jadilah..*

=D





Tuesday, May 15, 2012

:: brooch, anyone! ::

assalamualaikum..

=D

diam-diam ubi berisi..

 satin rose brooch

brooch..


=D

anyone interested?


* haha..pencil case tempahan org pun xsiap2x lagi.. gatal buat benda laen pulak*

sebenarnya, crafting nie side income kan...
lagi satu, buat apa yang kita suka..

kalau nak buat yang tempahan, tiba-tiba jadi ketandusan idea..

maka, jadilah benda yang unexpectation macam ni..

=D

terrterrterrr..

Sunday, May 13, 2012

:: selamat hari ibu ::

assalamualaikum..


selamat hari umi!!!!

=D

juga buat mak!!!

baru ku mengerti pengorbanan ibu itu melebihi segala-galanya..

i try to be the best umi to Hadif!!


*tahun nie terlebih excited lak nak sambut hari ibu..*



Saturday, May 12, 2012

:: Hadif - 6 bulan ::

assalamualaikum..

diam tak diam sangat..
Hadif dah 6 bulan..

aisy..
cepat sungguh masa berlalu..
rasa nak Hadif stick kat 6 bulan saja boleh?
=D
best la main-main masa baya-baya nie..

maybe Hadif pun tak banyak ragam..
proses pembesaran pun berlaku dengan indahnya..
=D

 tak de yang tak best kalau dengan budak nie..

 sekarang tido di siang hari kejap-kejap saja..
 banyak main-main..
lepas tue mula lah orang kalut nak maghrib,
dia kalut nak tidooo..
kalau jam 8.30- 9pm tak tido lagi, itu bukan budak Hadif la tue..
hehe..
bangun malam-malam pun 4-5 kali minta susu sambung tido sampai umi kalut nak siap-siap pergi kerja, dia pun kalut-kalut kejutkan dedy dia..
=D

 kalau nak pakai pampers @ baju,
umpan je dengan bekas botol minyak yuyi..
baru senyap tak gerak nak meniarap..
=p

pastu mula la hantuk kat muka..
=S


Alhamdulillah..
perjalanan breasfeed ku juga sudah menjangkau 6 bulan..
kalau belajar nie, dah dapat sijil nie..
=D

semoga baki 1 tahun 6 bulan lagi berjaya untuk ditempuhi..
amin..

start semalam baru masak makanan pejal untuk Hadif..
=)

nanti kita berkongsi resepi pulak yer..

=D

Wednesday, May 9, 2012

ww : bersih...bersih...

assalamualaikum..




saya memang bersih ape??

=D

Saturday, May 5, 2012

:: short trip mengejut::

assalamualaikum..

=D

semalam nak-tak-nak-pergi..

sekarang dah ade kat kuala terengganu..

hehehe~

salahkan dedy,Hadif!!!

=D

xpasal2x pukul 4.30 am tadi angkut budak Hadif sekali ke sini..

macam kena kidnap rupenyer muka mamai budak Hadif td..

hikss...

nak buat macam mana, dedy nak kejar sunrise di pantai pandak, kuala terengganu..

sebagai tanda sokongan utk dedy, wajiblah bawak bini + anak dia jugak..
=)

 budak Hadif!!

geng2x dedy..
tengok2x jumpe tok su..
hahaha..
tok su pun join sekaki..
 
 budak Hadif yg riang sementara tunggu dedy shooting + hunting..


 ni lah program sebenarnya..
hehe~

pukul 2 p check in kat intan beach resort, batu buruk..

sekali masuk...
waa, luasnyaaa..

waaa, bestnyer..
sume ade..
astro ade..wireless ade..
pemandangan indah mengadap pantai baru buruk..

*sbb tue umi boleh update blog die..haha..*




k lah..

nak tdo dlu..
=D

t kite tengok hasil dedy memburu gambar nanti macam mana..

bye!

Thursday, May 3, 2012

:: percubaan pertama ::

assalamualaikum..

sekarang tgh bercuti sakan..
padahal cuti sbb nak siapkan tempahan orang...
=P

phewwww..
di rumah mertua..

since kerja ni kan..
hujung minggu saje balik rumah MIL..
tu pun kalau dedy nya xde plan merayau ke mana-mana..
=D

dan ini merupakan percubaan pertama..
letak Hadif dalam car-seat-free-yg-hani-bagi-sebab-hani-p-jepun..
kalau tak try letak, bila lagikan nak pakai car-seat nie..
=D

perjalanan dari bachok ke pasir mas xsampai sejam pun..
hikss..
adela dalam 45-50minit kalau trafik ok..

mula-mula letak Hadif..
pakai seatbelt bagai..
xsampai 5 minit gerak..
mula lah menjerit..
macam cakap " umi letak Hadif dalam apo pulak nie....rimas-rimas!!!"
hiksss..

so sebagai umi yg memahami..
chewaaahhh..
bukak la seat-belt tue..

 see..
xsampai 5 minit terus terlelap..

umi + dedy macam xpercaya..
syok terlentok pulak tue..

 kena cahaya matahari pun, sedap tido lagi..
=D



elok je kereta dedy berhenti, sampai rumah tok ma..
terus celik..

rasa agaknya kereta berhenti..

=)

so, Hadif..
umi rasa lepas nie bley la Hadif teman umi sopim bila dedy xde..
kihkihkih..

cuma umi kena kasi Hadif  pakai seat-belt, longgar2x sket pun xpe..kan?





Wednesday, May 2, 2012

:: ww : Triple Ha ::

assalamualaikum..





hajar, hadif, hafiz..

*buang tabiat*

hahaha..

::chenta sampai syurga::

Daisypath Anniversary tickers