Monday, June 10, 2013

:: cuti sekolah punya cerita..sambungan 1 ::

assalamualaikum..

idea bercuti ramai-ramai ni ditimbulkan oleh akak aku sebab dia-jeles-tengok-aku-p-jalan-jalan-sokmo..
ehee..takla...
idea yang bagus sebab dah lama tak pergi bercuti ramai-ramai macam ni..
last sekali pergi bercuti ramai-ramai, rasanya 3-4tahun lepas..oooo...lama dah rupanya..

so, sebab akak aku beria-ria, dia lah jadi pengarah program cuti-cuti ini...
yang lain, hanya sediakan diri & duit...
=D

semua join kecuali abang aku sorang-sebab-akak-ipar-dalam-pantang & of course adenda yang dok jauh nun! hye mie!!!!*sile jeles* hehe..

 naik speedboat yang mengancam sangat*sakit bontot*..(p/s :orang mengandung sila jangan berangan nak pergi pulau ye) sampai budak Hadif tertidur sebab takut..



 40 minit naik speedboat dah sampai..
kalau naik boat yang besar, maybe 1-1 1/2jam baru sampai..

 bermalas-malasan dengan Hadif sementara tunggu bilik siap..

 chalet ni 2 tingkat, ada aircond kat bawah tapi kipas kat atas-yang-panas-sangat..
tapi okla, selesa la jugak..
ada 1 katil queen kat bawah + 2 tilam kat atas..

 aktiviti bermula dengan snorkelling pada pukul 2.30pm..
teruja punya pasal..

panas tetap layan..

nak pergi snorkelling, of course pakai sunblock kan?
sila apply kat mana yang terdedah, aku pakai yang sunplay SPF 130++, maka sepanjang 3 hari kat sana,tak kena sunburn pun.. Alhamdulillah..

nak pergi snorkelling pun, kalau takde baju renang..
sila pakai baju gelap + jangan pakai tudung berawning.. nanti nak pakai gogel,abis air masuk..
haha.. semua kejadian ini berlaku pada adik,akak,akak ipar + mak..
lepas diorang dok merungut baru aku cakap," lupa nak cakap, nak snorkelling tak payah pakai tudung awning bagai, bukannya ikan nak tengok anda melawa"

belajar daripada pengalaman dulu masa snorkelling kat sabah*3 tahun lepas*, aku pakai tudung macam tu,last sekali struggle nak tengok ikan..

ha.ha.ha


dan jangan lupa pakai dry bag, sebab nak p snorkelling kena jalan dalam air nak p bot..
abehla basah bekal dalam beg kalau bawa beg biasa..
=D

to be continued~

1 comment:

Aty_Fared said...

seronok nyer dak tecit tu pon nak snorkeling yer...:)

::chenta sampai syurga::

Daisypath Anniversary tickers