Monday, September 15, 2014

:: short trip : kb-kuching.. ii ::

assalamualaikum..

bagi aku bandar Kuching taklah syok sangat untuk jalan-jalan..
kadang-kadang buntu nak pergi mana.. huhu..
* orang kuching jangan marah *
=D

tapi sebab light & easy punya travel, layan jela apa yang pelancong buat bila sampai Kuching..

Pasar Serikin yang bagi aku tak best & mengujakan.. kenapa orang ramai kat sini aku pun tak tahu..
hakhak..
tak beli pape pun, sekadar kenal tempat.. balik kelate shopping di Munduk lagi best..heee~

 semua kek lapis dicuba oleh budak Hadif..

Kek Lapis Dayang Salhah..
Semenggoh wildlife centre yang kelakar..
ok, memang kelakar dok dengar penerangan pasal orang utan, tunggu setengah jam nak tengok orang utan tapi orang utan tak keluar-keluar, rupanya aku dengar tourist guide orang putih tu kata orang utan kat sini keluar 2-3 kali je setahun, tu pun bulan februari / mac..
cesss.. hidup-hidup kena tipu..hahaha~

ubat hati yang lara, pergi tengok buaya..





video

 sini bukan setakat buaya.. macam-macam ada, tapi buaya memang banyak..
dah nama pun Jong's crocodile farm..
=D


beli ikan terubuk di Medan Satok..

=D

ok, dah habis..

short trip, oklah layan budak Hadif jalan-jalan..
lepas ni lambat lagi nak jalan-jalan sebab sekarang duit mengalir laju-laju nak siapkan rumah..
siap nanti, boleh launch homestay..INSYALLAH..

moga segala urusan dipermudahkan..
amin..

=)





No comments:

::chenta sampai syurga::

Daisypath Anniversary tickers