Sunday, December 7, 2014

:: cuti-cuti malaysia... I ::

assalamualaikum...

=)

sekembali daripada bercuti panjang.. hujung-hujung tahun macam ni memang best untuk habiskan cuti rehat tahunan.. haks..tapi apa daya, pelan untuk cuti-cuti Siam bertukar jadi cuti-cuti Malaysia last-last minit.. huhu~

tapi tak apa, cuti-cuti Malaysia pun kali ni berjalan dengan lancar sahaja..
Alhamdulillah..

kalau pergi bercuti ke luar negara, duit habis untuk cuci mata + makan..
bercuti di dalam negara? duit habis untuk shoping.. hakss..


akak aku g jenjalan Hong Kong minggu lepas.. *jeles*
hakss..

kami?

pit stop pertama : Kuantan

en asben & the gang ada friendly futsal match..alang-alang tu overnight kat situ sambil menyelam minum air..

era villa homestay..


 luas, laman bersimen boleh muat 6 bijik kereta..

laman untuk bermain + bbq





futsal

siap bbq + futsal bagai dah pukul berapa dah geng lelaki ni..

geng bini & anak-anak awal-awal lagi surrender masuk tidur..

pagi esoknya, mula la culas nak bangun nak pergi Bukit Gambang water park pula..



 Breakfast di Kuantan memang mahal..
RM 16 untuk 2 pinggan..hohoho..
kalau di kota bharu ni, tak sampai RM10 untuk jenis lauk yang sama taw..

 ready to main air..

Hadif sampai sana memang excited, tapi tunggu pakcik-pakcik dekat sejam dok pusing-pusing-beratur-beli-tiket-memang-spoil-mood-dia..

kejap je main air.. lepas tu meragam nak tidur-tapi-tak-boleh-nak-tidur..

so?

to be continued~




2 comments:

Allene ALineWorks said...

wah.. br planning nak bwk kids pergi gambang. cerita detail lagi plz...

aquarius morius said...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur

::chenta sampai syurga::

Daisypath Anniversary tickers