Monday, February 9, 2015

:: dedy & his sawi :;

assalamualaikum...


kalau tahun lepas, we olls berjaya menanam sawi, lada dengan jayanya..
maka, tahun ni en asben sekali lagi memulakan projeknya..
tapi tahun ni kecil-kecilan je..
tak besar mana pun..

=D

pagi-pagi bang Hadif melawat kebun sayur moyang dia..haks, ni bukan yang dedy tanam..ni yang nenda dia yang tanam belakang rumah dia.. belakang rumah MIL ada lagi, aii sejuk betul tangan moyang Hadif ni, 2 minggu, tumbuh dengan eloknya.. berkat selut banjir sekali agaknya..
hikss...


anak sawi berlambak lagi, so dedy mintak sikit dengan nenda dia, nak buat balik Bachok, sempat tanam & besar, boleh la bini dia merasa sayur fresh dari ladang masa berpantang nanti..
haks..

aktiviti dedy hujung minggu lepas kat rumah nenek..
dengan harapan, moga membesar eloknya, dapat la i makan sawi secara natural, fresh dari belakang rumah masa pantang nanti..
sayur di tanam dengan penuh kasih sayang.. =p

amin..


1 comment:

Allene ALineWorks said...

wow.. bestnya dapat sayur fresh...

::chenta sampai syurga::

Daisypath Anniversary tickers