Thursday, February 28, 2013

:: travel kit buat Hadif ::

assalamualaikum..

=)

aku & en asben selalu travel..
bukan sebab kerja, tapi makan angin..
nak kata makan angin sangat tak jugak, sebab selalu plan last minute,
pastu main redah je pergi..* dalam malaysia *
ala-ala backpackers gitu..

so, nak tak nak,
budak Hadif kena juga ikut style umi & dedy...
so, sejak kecil we olls training dia agar menjadi backpacker yg sejati..
=D

kalau nak pergi redah aja,
wajib ada travel kit untuk memudahkan urusan..
nak pergi, ambil dan sumbat terus dalam bag..

 senang & jimat ruang

apa yang perlu ada *basic* : baby losyen, baby bath, vick, baby powder & minyak yuyi..and of course baby wipe(travel pack)

advanced travel kits : * ubat-ubatan* + thermometer..
ubat : 
paracetamol = ubat demam
diphennydramine = ubat batuk
salbutamol = ubat lelah * untuk keperluan kecemasan sahaja*
ubat cair kahak..*lupa nama*haha

advanced travel kits ni untuk pergi melencong ke luar negara..
ko ingat senang nak cari ubat kat negara orang-bila-anak-tiba-tiba-sakit??
WAJIB ada taw!!


1 comment:

eamy milea said...

btul tu ....baik ready awl2 kan...
aja..nk promote sikit..kalu berminat nak jual pure marine collagen..blh contact emi deh...blh bagi harga murah.. rm60/kg.. tq
http://mrs8788.blogspot.com/2013/02/pure-marine-collagen-murah-sape-nakkk.html

::chenta sampai syurga::

Daisypath Anniversary tickers