Wednesday, November 20, 2013

:: dugaan & nikmat ::

Assalamualaikum

Period delayed 7 hari..

 Jangkaan?



Jangan menaruh harapan
Hadif tak dapat adik sebagai hadiah hari jadi dia yang ke-2..
Hehe~

1.       Aku baru masuk kerja selepas 2 minggu cuti sakit..setakat hari ini,53 hari aku cuti sakit untuk tahun 2013..really-really a bad record..haha..for sure, tak tercalon untuk anugerah pekerja cemerlang untuk tahun mendatang.. ;D nak buat macam mana, bukan minta untuk sakit..sakit bukan yang ringan-ringan pula di duga..sakit mata bukan sakit mata biasa..sekali mata kena viral infection,lepas tu, alergik pula pada ubat yang menyebabkan mata asyik merembeskan air mata tak henti-henti,dahla sebelah kanan saja,pastu membengkak.. bila fikir, tersenyum sendiri, ujian yang Allah bagi datang dengan pelbagai bentuk..maka, bersyukurlah. bila pergi follow-up di oftalmology clinic, boleh tengok banyak lagi kes yang dasyat pada aku..*insaf*nikmat yang diberi wajib disyukuri.. kena follow-up lagi sebulan sebab doc cakap virus telah meninggalkan kesan parut pada bebola mata..tapi,aku tak rasa pape pun, Alhamdulillah, penglihatan jelas walaupun kena specky dalam masa terdekat ni..

Period delayed sebab badan stress dengan sakit mata*salahkan hormone*

=D

2.       Loan perumahan kedua baru lulus semalam..ehem, Alhamdulillah, pembelian rumah yang kedua yang penuh dengan onak dan duri menghampiri jalan penyelesaian..penat & stress taw dengan pembelian rumah kedua ini, dah masuk bulan ketiga,tak larat dah aku  stress dengan tuan rumah-yang-hampir-setiap-hari-telefon-nak-duit..ingat aku ni cop duit agaknya..dahla 2 kali minta wang pendahuluan,penat pikir nak cekau duit..terima kasih tak terhingga buat mak & ayah yang sanggup bantu..kalau tak dengan kesabaran mak&ayah yang pujuk suruh bersabar, dah lama aku fire tuan rumah!muahaha.. beli rumah dengan orang ni memang banyak benar dugaan daripada beli rumah dengan pemaju..oh,ya..rumah pertama? 95% hampir siap,huhu,3 tahun menunggu..perghh..sabar jela..kena buat entry panjang berjela pasal 2 buah rumah ni agaknya…INSYALLAH..Pada umur 25 tahun, dapat beli 2 bijik rumah..what do you think? *gulp* tak yah pikir(tapi terpikir juga,hehe)..ayah kata semua ni untuk masa depan,nilai hartanah takkan jatuh..susah dulu sekarang, mendatang INSYALLAH rezeki di tangan ALLAH..pengalaman hari ini InsyAllah sangat mematangkan diri untuk menempuhi hari-hari mendatang.. 

Period delayed sebab otak kuat sangat berfikir*hormone tak stabil*

=D

Sekian~


Sambung part Beijing tak abeh lagi..haha..


k, bye!!

1 comment:

Aty_Fared said...

hahahaha...pasal piyed delayed tu...kemahen ulang...hahahaha

::chenta sampai syurga::

Daisypath Anniversary tickers