Wednesday, November 27, 2013

:: Jejak Beijing : the deal ::

assalamualaikum..

banyak la punya deal kan..

ok, last entry pasal beijing..haha..

ni 1st time pergi jalan-jalan pakai travel agency, not bad untuk sebuah kota besar macam beijing..
=D

mula-mula beli pakej seperti di bawah..
aku beli banyak sebenarnya, dalam 14 pakej tapi biasalah ada saja halangan yang nak join, so tinggal 10 orang aja yang pergi..
pakej ni available  untuk jualan akhir tahun iaitu 2012..haha, dekat setahun jugalah kita tunggu nak pergi Beijing..

pakej ini termasuk hotel, makan minum 3x sehari, bayaran untuk masuk tempat lawatan..

berbaloi bukan?

lagi berbaloi bila kami beli pakej untuk 4D3N tapi dapat untuk pakej 5D3N...sebab? terbeli tiket kapal terbang terlebih satu hari..haha..
nasib baik Al-quds tak kenakan caj lebih..

=D




campur harga tiket dalam rm600+ seorang, visa rm110 ,tip untuk pemandu pelancong rm50..
 tengok? bawah rm1000 dapat terbang terus ke Beijing!!

hebat tak deal ini?
=D



 makan seperti di atas 3x sehari..
berbaloi-baloi..

duit untuk shopping?
depends la, tahap keterujaan shopping seseorang berlainan, bukan?
ada makcik tu, bawa 5k pun habis..
aku bawa tak lebih pun pada 2k, siap ada baki lagi..
yang penting jangan tergoda and beli sakan di tempat mandatori yang di bawa..
shopping habis-habisan tempat shopping kompleks yang mana kita akan bertekak dengan penjual untuk mendapatkan harga yang ohsem!
bagi yang teror bargain macam en asben, sesuatu barang boleh dapat 1/9 daripada harga asal..

hebat bukan?
=D

so, sapa-sapa yang teringin..
aku tengok sekarang al-Quds dah start year end sale untuk tahun depan..
boleh la usha-usha..


 for more details : here



sekian untuk trip kali ini..

InsyAllah kita ketemu lagi dalam jejak seterusnya...
=D

 

1 comment:

Aty_Fared said...

Waaahhh mmng muraaahhhh.....nak try gak...tp tahun dpn...risau termengandung atau terberanak pulak...ngeeeee

::chenta sampai syurga::

Daisypath Anniversary tickers