Sunday, April 10, 2011

:: pegang penyapu pun xboleh,inikan pula... ::

assalamualaikum..

akak nurse : pegang penyapu pun xboleh, inikan pula nak travel jauh2x..lagik2x la balek kelantan..xboleh2x!
aku : kesian kat saya nurse..saya sebatang kara kat sini...huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

tu la warning akak nurse kat aku sebelum discaj kua wad..

tapiiiiii.....
akak nurse, SAYA DAH SELAMAT SAMPAI KELANTAN MALAM KELMARIN..
^_^

gilerr ape aku nk dok penang sorang2x..
doc kasi mc seminggu tue..
mati kutu klu aku dok penang sorang2x~
kan?

en asben sampai penang pukul 2pm..
pukul 9pm, bertolak balek semula ke kelantan..
ni yg sgt terharu nie..
huhu..
en asben.. i lap u so much la..
en asben catat sejarah drive bawah 100km/j malam tue..
hehehe~
perjalanan sgt selesa.. en asben bentang toto dri ujung rambut ke ujung kaki beralaskan bantal utk keselesaan wife die..
=)

kerana little H, aku merasa jugak masuk wad buat kali pertama dlm idop..
bukan senang tue, masuk pulak masuk terus wad bersalin..
tgk patient laen dgn perut mboyot..aku je yg kempis..
hehehe..

merasa makanan wad yg xde rase dengan ubat2xnyer...
aish..
pengalaman semua tue..

untuk entry nie :

aku nk dedikasikan jutaan terima kasih buat kak anis..
yg tolong mencemaskan aku bila aku bleeding dlm lab aritu..
yg cepat2x bawak aku p emergency hospital kepala batas..
yg ada setiap saat masa aku d emergency sampai aku kena tolak masuk wad..
yg tulun mengalirka air mata bersama2x..
yg tulung angkut brg2x aku p spital..
TERIMA KASIH kak anis utk segala-galanya..

=)

terima kasih juga buat bos2x..rakan2x ADL n immuno, X-ray yg sempat jenguk aku kat wad aritu..
terima kasih jua buat k srly yg bwk pulang aku ke rumah..

terima kasih semua..

hanya ALLAH yg dapat membalas kebaikan kalian..


ALHAMDULIILLAH..
aku sekarang selamat berehat d rumah d bachok..
makan sampai termuntah lagik..
heheeeeeeee~
mak masak sedap!

dok umah mak mertua xdapat makan mcm2x..
habis d larang nya..
hehehe..


bg yg belum maklum..
aku kena threaten abortion aritu..
tp Alhamdulillah, little H kuat mengharungi nya..
walaupun sekarang masih ade lagi bleeding..
tp ok la, at least ade ngan orang2x tersayang kat sisi..
aku pun dok rilek je kat umah..
xbuat kije ape...
heeeeeeee~

kadang-kadang kita fikir kita nie tough, padahal xpun...
T_T

doakan segalanya selamat..
amin....

=)




5 comments:

aTy _faRed~ said...

risau lak ai bace.. jauh tu berjalan..!! takut jadi ape2 yang leih memudaratkan... nasib baik sampai kelantan dengan selamat..alhamdulillah... apepon.. jage diri dan kesihatan bebaik key...:)

eyie said...

Ucapan trima kasih mcm dapat grammy award jah ;p~ anyway, get well soon! Mak mertua marah 2 sbb sayang, jgn la telan smua benda. Huk, akan ku doakan kesejahteraan ibu n ank ini :)

:: aJa :: said...

@aty : heee...InsyAllah..i will..=) thanks ya..

@eyie : bila lagik nk koya bg ucapan ala2x menang award..ahaksss...time kasih sahabat!!!lap uuuu!!!!

pizet said...

time peknen memang rasa nak manja lebih, tapi bleeding kena la bedrest byk2...nnt kalau teruk kena masuk wad berkampung sana plak, lg x best tu...take care tau

Jan@Afzan said...

take care aja... dok kampung sendiri memang lah best...mak masak sedap2 lak tuh..

apapun, have fun, get ur rest cukup2, dan jaga diri...

::chenta sampai syurga::

Daisypath Anniversary tickers