Monday, April 4, 2011

:: pengalaman pertama : part III ::

assalamualaikum...

bersambung dengan keganjilan yg terdapat pada gambar scan yg lalu..

*refer entry kat bwh ye*

doc cakap ade something in my tummy..

maybe it is an ovarian cyst or luteum cyst..

emm...

cuak?
op kossss laaaaaaaaaaaaa!!!

xpasal2x en asben same2x cuak..
T_T

mari kite bercerita akan jenis2x cyst nie..
heeee~
aku cite yg senang2x utk d fahami sbb bukan sume kite belajar medical rite..
cyct ni mcm 1 gumpalan(sac) yg kadang2x mengandungi cecair,darah mahupun sel yg tidak dperlukan oleh badan....
doc cakap cyst aku nie macam cecair je..sbb die tekan2x kat situ, aku xrase saket2x..
tp konpius sbb ia nya agak besar..
doc cakap klu saket, sure die terus masukkan aku ke spital..
T_T
so, xsaket..doc cakap kite tggu next appoinment 27.4.2011 nanti..
cyst nie benign je..INSYALLAH, ia akan bley mengecil tp klu da seiring mbesar bersama baby, kesian kat baby..

so,aku bharap sgt cyst nie akan mengecil n seterusnya hilang dri rahimku..
just pray for us..

=)

sape ade pengalaman macam nie???

more info:



MOGA ALLAH PERMUDAHKAN PERJALANAN KEHIDUPAN BARU INIE..

amin..

p/s : en asben sampai kelate terus p botakkan kepala...nazar katenyer...=)
ehem... tiba2x dpt gelaran baru..Daddy B..

=p




4 comments:

najwa's said...

hope everything will be fine :)

che'pi said...

wah.....
baru tahu semalam.en asben awk bgtau.tahniah kerna dah ngandung.
em.. bab cyst ni baru tahu sbb baru baca belog awk....
em... sama sama kita doakan.
InsyaAllah semua selamat.amin...

JuAn NaSir said...

moga dipermudahkan, selamat...aminn =)

:: aJa :: said...

najwa + epi + juan : amin..muga semua bjalan lancar..tq u olls..=)

::chenta sampai syurga::

Daisypath Anniversary tickers