Friday, July 27, 2012

:: Ihya Ramadan ::

assalamualaikum..

=)

Alhamdulillah, sudah 7hari kita menjalankan ibadat puasa..

macam mana dengan puasa anda?

Alhamdulillah, rutin puasa aku setakat ini berjalan lancar..
baik untuk diri sendiri mahupun budak Hadif..

stok simpan susu pun berjalan lancar..
cuma jadual mengepam sudah berubah agar aku tak tumbang di tengah jalan.
dan sahur dengan 7 gelas air , buka pun cari air dulu..
maksudnya kenyang dengan air, patutlah berat dah kurang 2kg lagi..
=D

baru ku mengerti kenapa Islam itu membenarkan ibu menyusukan anaknya boleh berbuka puasa..
Islam itu mudah & indah, bukan?
tapi selagi terdaya dan niat itu ikhlas, INSYALLAH segalanya berjalan lancar..
.
=)

mungkin frasa menambah ibadat agak terbatas dengan adanya si kecik..
tapi selagi termampu, InsyAllah akan aku grab ape saja peluang yang ada sepanjang bulan mulia ini..

Alhamdulillah, sepanjang ramadan banyak aktiviti dijalankan di tempat kerja secara khususnya..

setiap hari, pukul 12.30-2pm..
maka berkumpullah kami di bilik bermesyuarat untuk bertadarus..
=)

 dari doktor pakar ke doktor tak pakar
dari lab technologist ke budak-budak praktikal..
di sinilah kami untuk berkumpul untuk merebut ganjaran di bulan puasa..

aku sangat bersyukur sebenarnya, kalau di rumah belum tentu dapat habis 1 juzuk Al-quran kalau dengan budak Hadif tue, di sini dapatlah atleast 1juzuk lebih untuk sehari..
=)
solat terawih di stadium muhammad ke IV

dan biarlah tak dapat join sekaki untuk solat terawih  bersama-sama..
at least ambil berkat bawa budak Hadif dengar bacaan dari imam import dari Mesir pun jadi lah..

=)

so..

itulah rutin setakat ini..
ALHAMDULILLAH..
moga sentiasa dipermudahkan ibadat sepanjang bulan mulia ini..


selamat beribadat & selamat berpuasa..
=)

2 comments:

che'pi said...

Salam Ramadhan Aja.....

:: aJa :: said...

selamat berpuasa che epi kita towww..=D

::chenta sampai syurga::

Daisypath Anniversary tickers