Thursday, April 4, 2013

:: Jejak Jepun : Gifu , bahagian II ::

assalamualaikum..

tempat shopping

masa untuk shopping kat Jepun lebih tertumpu di Gifu & Nagoya sahaja..
*tapi entry ini entry habiskan duit di Gifu dahulu ye*

itupun lebih pada dasyat kuasa membeli..kalau di Osaka,tak tahulah..=D
mahal?
ah, jangan dipersoalkan..kalau fikir mahal, mesti terbantut nak shopping, kan?
pejam mata dan silalah bayar..
=D

sapa pernah tengok jejak jepun zizan mesti tengok yang zizan tergolek-golek suka bila masuk tempat ni..

Don Qi Jote..

patutlah zizan sampai tergolek-golek masuk sini..
haha~
jangan risau, tempat ni ada banyak cawangan, di Osaka maybe 24jam, tapi kat Gifu buka sampai pukul 3am saja..
=)

boleh dapatkan crocs dengan sangat murah & pisau ceramic yang cantik serta tajam..
semestinya kat malaysia belum tentu ada~

giler G-shock?
sila-sila..
kami pun rembat jua 3utas, tapi bukan kat sini..
hehe~


Daiso Japan?
ye, wajib masuk..
sebab sini 100 yen = RM3.23 saja..
dan lagi banyak pilihan & besarrrr..


dan anda boleh tahu aku borong apa kat sini..
hahah~
barang felt kat sini memang mabelesssssssssssss!!!



merindui strawberi japan yang maniss~

Hadif & Hani dalam mall..
siap main lagi, tak endah kat mak bapak masing-masing..
=P
salah satu kedai 100 yen.


dan kat sini, kedai 100 yen, 300yen melambak-lambak..
sabarlah duhai hati!
dahla barang semua kiut-kiut..
T_T

Otsukaya

tak sah kalau ke jepun tak beli kain cotton japan..
sekali masuk, hati macam melompat-lompat girang..
tapi sekejap saja..
pastu pening, ditambah dengan ada unsur-unsur yang tak diingini melanda diri..
so, aku cuci mata saja, aku biarkan en asben yang pilihkan..



aish,macam mana hati tak mau jatuh hati?
cuba cakap?

kami berjaya rembat 6 pasang saja setelah ditapis-tapis..
=D

Nagara park

walaupun Jepun ini agak padat, tapi diorang masih menyediakan taman yang cantik,bagus untuk berekreasi seisi keluarga..

 salah satu tempat yang best..

sebab mak bapak boleh join sekali main..
hahah~



tinggi bukan?


 buat pertama kali Hadif main gelongsor sampai tak mau balik..
haha~




video

Umei Palm garden

kalau ke Jepun mesti nak tengok sakura kan?
hey, jangan lupa sebelum sakura muncul..
umei dulu yang akan membuka tirai musim bunga..
bunganya kecik-kecik, tapi wangi semerbak..
haila, kalau umei ni pun dah cantik, apatah lagi sakura,bukan?

takpelah, atleast dapat rasa 2 musim kat sini..=)


 umei putih..

 umei pink..
seminggu sebelum tempat ni diadakan festival umei..
huhu~
melepas tak datang awal..




pastu main kejar-kejar tengah taman,
walaupun matahari terik, tapi sejuk..

=D

to be continued~

2 comments:

tonotsreza said...

nak tanya berapa harga kain cotton tu kami sekeluarga akan pergi tokyo 13/9 ni kat daerah mana ek sebenarnya cotton ni murah

:: aJa :: said...

harga rm3 semeter dah boleh dapat..nak yang lebih lembut, rm15 pun dah dapat.. ;)

tak tahulah area tokyo sebab tak pergi ke sana aritu, maybe ada store yang lebih besar, sebab kat Gifu pun dah besar store dia.. =)

selamat makan angin!
=)

::chenta sampai syurga::

Daisypath Anniversary tickers