Thursday, April 18, 2013

:: torture @ be independent? ::

assalamualaikum..

anakku Hadif, selalu kalau nak apa-apa suruh orang ambilkan untuk dia..
penakut @ malas?
aku rasa agak frust juga di situ..
sementara aku jadi surirumah tak bertauliah ni, sedaya-upaya aku ajar dia jadi insan berdikari..
ehem..
=D

arini..

umi : Hadif, jom belajar!!
Hadif : Jom!!!
umi : ambil kerusi dekat kerusi merah tu, baru boleh belajar..

hadif pergi ambil..

 iyahhhh!!!!
iyahhhh!!!

letak balik kerusi, try tolak, tak jalan sebab permukaan carpet yang kesat..

 iyah!!!

tak larat..
3/4 jalan..


 letak kerusi, terus duduk..

umi : laaaaaaaaa,tak sampai lagi tu..turun...meh letak dekat meja ni ha..

 *stresss*
mula nak menangis suruh umi angkat kerusi untuk dia..



 umi keras kepala tak nak tolong..

 fine, turun sendiri-umi-tak-nak-tolong!


 belajar sambil air mata meleleh..
huhuhu~


nasib baik fokus time belajar..

sekarang tengah ajar tampal sticker sambil mengenal huruf, abjad..
anak aku tak nak dah buku kecik-kecik-kenal-A-untuk-apple,B-untuk ball,C-untuk-cat..
haiwan peliharaan tok ayah lagi real nak mengenal..

=D

1 comment:

Aty_Fared said...

Hahaha..yg part nangis sambil belajar tu comel...:-)

::chenta sampai syurga::

Daisypath Anniversary tickers