Monday, April 8, 2013

:: Jejak Jepun : Nagoya..bahagian III ::

assalamualaikum..

Nagashima Resort

tempat ni bukan resort yang ada pantai-nan-indah mahupun padang-golf-padang-ragut..
=D
tempat ni macam taman yang besar gedabak, yang penuh dengan warna-warna kehidupan..
cheewah, ala macam meiji-mura museum, nama je museum, tapi bukan rupa gaya museum macam kat malaysia..
bagi aku, itulah uniknya Jepun..
=D

bayaran masuk 2000yen..
1000 yen untuk masuk ke tempat general, 1000yen lagi untuk masuk ke bangunan yg penuh dengan bunga ataupun untuk makanan kat foodcourt..
=)

nak datang kat sini macam nak-tak-nak je..
sebab tu datang lewat, dah senja malam baru nak pergi, so nak tengok bunga dalam erti kata bunga yang betul tanpa perlu pencahayaan tak kesampaian..
maka, tengoklah taman dalam keadaan penuh lampu yang colourful,
tapi lampu bukan sekadar lampu, dia punya setting memang terbaiklah..



tempat paling crowded adalah tempat umei..
sekali masuk tempat ni, memang semerbak aja baunya, wangi..


umei dalam gelap..


tempat paling tak crowded adalah bangunan yang penuh dengan bunga ini..

pastu bolehla main kejar-kejar dengan budak Hadif..
suka bebeno dia..

so, here we are..



kat sini ada 3 terowong lampu yang ,mak ai, hebat bebeno..



kat tengah-tengah ni, ada pertunjukan lampu secara formulasi..
hebat, sekali dengan muzik, tapi crowded giler..

tasik cermin..
hebat!!

nak main benda pusing tu, mak aih, panjang giler beratur..
T_T

terowong lampu pink..



dalam tu, ada 1 kolam yang penuh dengan duit syiling,
ramai yang baling sambil pohon hajat agaknya..
sekali aku letak Hadif birai kolam tu, terus dia pergi selam kaki dia..
umi dia macam, aih, terkejut sebab taw anak dia memang takut air.. unexpected reaction by Hadif..haha

cantik bukan~

oh, jangan lupa, kat sini ada 1 gerai kebab pak arab,so tak yah risau nak cari makanan halal..
=)

to be continued~

2 comments:

faridah masai said...

Salam. plan mau p Nagoya tis April, so cuba google apa yg ptt, then jmpa blog akak, sngat berguna info akak.tq

faridah masai said...

Slm.sy plan nak ke Nagoya tis April, then cari2 info, trus trjmpa blog akak, very useful,byk info, terus excited nak cuti.tq for the info.

::chenta sampai syurga::

Daisypath Anniversary tickers