Tuesday, September 14, 2010

:: baju nikah - bead it!! ::

balek raye ari 2,mak sempat alter balek bju nikah aku yg adek aku suke suki cakap kat mak aku bju k ja nie kecik...*padahal die yg gemOOk!!
kesian kat mak terpakse alter balek bju 2,amek ukuran baru..*berat saye trun lagik 5kg pose ritu..huhuhu...BMI dah melepasi tanda merah...what to do?????(orang len risau berat naek,aku dok risau berat turun mendadak!)

siap d ubah suai,ramai plak yg suke suki  try-menetry bju 2,aleh2x zip plak rosak..sabooo jela...*dah taw badan 2 xsekeping mcm ai,jgn la pepandai nk try bju itOooOOoo...kesian kat mak,kna tukar balek zip..

okeh,lepas siap semua..aku bungkus siap2x dlm beg..xmo dah orang try..bukan kedekut,tp takut hilang seri..hehehe...

bju nikah aku biase2x saje,xde manik lip lap lip lap...kaen pom beli kat bandung ritu,murah lagik...pastu mak plak jahit bju 2...xke bju nikah aku nie sgt mjimatkan n menguntungkan???hehehe..
n bju 2 bukan kaler putih sbb aku nk buat bju raye utk taun depan...so,xde kaen meleret2x..hehehe..jimat!
nk jd gojes tyme nikah nanti,mak + aku hunting manik utk d letak2x kat bju 2...

okeh,utk tidak menyusahkan mak lagik,aku ngan suke citenyer nk jahit sendiri manik kat bju 2 nanti..bru la ade memorable value sket..hehehe..

okeh : next project ai sekarang adelah JAHIT MANIK PADA BAJU NIKAH!!!!!
*ntah bila siap,tp aku xrisau sbb ak yg jahet sendiri...hehehe...aJa!aJa!fighting!!!

design dah ade,cuma tggu jari-jemari ku saje nk start jahet..
;)

oh x dilupakan..
tyme aku p beli benang kemarin kat kedai NONA 2,aku tgk byk la dulang2x hantaran...
mcm2x versi ade...
n ati terpaut pada dulang nie,cantek!
siap ade kaki lagik,tp dlm 2inci je kot,dulang besi okeh!
harga : rm 18..mahal ke x?
*belum deal lagik ngan tokey,mesti dpt murah klu beli byk kan?
klu english white tray yg segi empat,ari tu pom aku tanyer rm 25 satu...
tp yg nie lagik besar pade tray 2..

hati telah terpaut...tp rse nyer berbaloi ke beli benda alah nie?
aishhhh!!!!!




2 comments:

mysarah said...

berbaloi sebab murah. biasa i tgk puluhan ringgit tau

:: aJa :: said...

ai pom rse bnda nie murah!!
hehehehe...
kna mintak petunjuk nie nk bli ke x....huhuhu

::chenta sampai syurga::

Daisypath Anniversary tickers